Objavio Bojan Pavlović 06/08/2017 - 3:46

Getlin pobedio, Boltu bronza u Londonu

Američki atletičar Džastin Getlin osvojio je večeras zlatnu medalju u trci na 100 metara na Svetskom prvenstvu u Londonu pobedivši svetskog rekordera Juseina Bolta.
 
Getlin je kroz cilj prošao za devet sekundi i 92 stotinke. On je sa 35 godina postao najstariji atletičar koji je postao svetski prvak na 100 metara.
 
Srebrnu medalju osvojio je njegov zemljak Kristijan Kolmen rezultatom 9,94 sekunde. 
 
Svetski rekorder i višestruki olimpijski i svetski šampion, Jamajčanin Jusein Bolt finale je završio na trećem mestu s vremenom 9,95 sekundi. 
 
Bolt je, kao i kvalifikacione trke i polufinale, slabo startovao i u finalu i nije uspeo da sustigne konkurente i osvoji novo svetsko zlato, četvrto na 100 metara, u svojoj poslednjoj individualnoj trci u karijeri.
 
I pored toga, za više od 60.000 navijača na Olimpijskom stadionu u Londonu Bolt je bio taj koji je heroj. Ceo stadion je uzvikivao njegovo ime dok je sa zastavom u rukama obilazio počasni krug. 
 
Getlin, kojem je veći deo publike zviždao, posle trke je naslonio prst na usta pokazujići im šta misli o njihovim zvižducima, a nakon toga je kleknuo ispred Bolta. 
 
Jamajčanin je dugo nakon trke ostao na stadionu, delio je autograme i slikao se navijačima koji će imati još jednu priliku da ga gledaju u Londonu, pošto će učestvovati i u štafeti 4x100 metara.

Kategorije: