Objavio Bojan Đokić 01/05/2018 - 19:15

Srebro Nemeša, Kadžaja se bori za zlato

Viktor Nemeš nije uspeo da osvoji zlatno odličje na prvenstvu Evrope grčko-rimskim stilom u ruskom Kaspijsku, pošto je u finalu kategorije do 77 kilograma izgubio od domaćeg borca Romana Vlasova 5:1.

Nemeš, koji je prošle godine u Parizu postao svetski prvak je odlično otvorio meč, poveo 1:0, ali je dvostruki uzastopni olimpijski šampion pred svojim navijačima u Kaspijsku preokrenuo i osvojio zlato.

Naš reprezentativac je pre finala eliminisao Hrvata Dominika Etlingera 4:0, Belorusa Kazbeka Kiloua 7:0, u četvrtfinalu je savladao Mađara Tamaša Lerinca 5:1, a u polufinalu bio bolji od Šveđanina Bjuberga Kesidasa 2:0.

Srbija ima još jednu medalju sa kontinentalnog šampionata, a kog sjaja će biti, znaćemo u sredu, pošto se Gruzijac sa srpskim pasošem Mihail Kadžaja plasirao u finale u kategoriji do 97 kilograma.

Kadžaja je u polufinalu savladao Nemca Ramzina Azirisa sa 3:1, a pre toga u kvalifikacijama Bugarina Ivana Barjakova 3:1, u osmini finala Azerbejdžanca Orhana Nurijeva istim rezultatom, da bi pravi podvig napravio u četvrtfinalu protiv prvaka sveta Mađara Balaža Kiša pobedom 7:3, uprkos tome što je gubio 3:0.

Mihail Kadžaja će u finalu imati težak zadatak pošto će mu rival biti aktuelni olimpijski i trostruki svetski šampion Jermen Artur Aleksanjan.

Kategorije: