Objavio Jovica Nikić 30/08/2018 - 20:05

Luka Modrić najbolji igrač Evrope u izboru UEFA

Luka Modrić, fudbaler Real Madrida, osvojio je nagradu za najboljeg fudbalera Evrope i sezone 2017/18 Lige šampiona.

U konkurenciji za najboljeg fudbalera Evrope bili su Egipćanin Mohamed Salah (Liverpul), Luka Modrić (Real Madrid) i Kristijano Ronaldo (Juventus).

Ronaldo je, iako je sada već u Juventusu, sezonu za koju je nominovan odigrao u šampionu Lige šampiona 2018. godine Real Madridu.

Modrić je u Real stigao 2012. godine, sa njim je osvojio čak četiri titule Lige šampiona, a ovu sezonu je "krunisao" nagradom za najboljeg igrača iste sezone.

On je ove godine već dobio jednu prestižnu nagradu, a to je bila ona za najboljeg fudbalera Svetskog prvenstva u Rusiji, na kojem je sa svojom Hrvatskom osvojio drugo mesto.

32-godišnji Modrić je ovo leto povezivao sa milanskim Interom, mnogi su prenosili da je transfer maltene gotov, ali on je ipak odlučio da ostane u ekipi koja na "kormilu" ima novog trenera Đulena Lopetegija.

Epitet najboljeg napadača Evrope za sezonu 2017/18 poneo je Kristijano Ronaldo, sada već bivši fudbaler Real Madrida, a ostale nagrade "odneli" su njegovi bivši saigraiči.

Titula za najboljeg veznog igrača Lige šampiona u protekloj sezoni pripala je hrvatskom fudbaleru Luki Modriću.

Najbolji odbrambeni igrač Evrope je Serhio Ramos, koji je sa Madriđanima u maju osvojio treće zaredom elitno klupsko fudbalsko takmičenje.

Za najboljeg golmana izabran je čuvar mreže Real Madrida Kejlor Navas, a u konkurenciji još bili su Alison Beker i Đanluiđi Bufon.

I Dejvid Bekam je dobio priznanje i njemu je uručenja "Predsednikova nagrada".

Kategorije: