Objavio Bojan Pavlović 03/08/2017 - 21:47

Policija u Pragu privela dvojicu navijača Crvene zvezde

Češka policija intervenisala je protiv navijača fudbalskog kluba Crvena zvezda kada su prolazeći od centra grada na stadion Sparte bacali petarde i dimne bombe, a dvojicu je privela, saopštila je večeras Češkom radiju portparol praške policije Andrea Zoulova.
 
Srpski navijači, kojih je policija očekivala oko 2.000, prvo su bez incidenata čekali utakmicu u turističkom srcu Praga, mahom, grupa od nekoliko stotina, na Staromnjestkom trgu, a odatle su u pratnji policije prešli preko Vltave na putu do stadiona.
 
Imajući u živom sećanju izgrede navijača iz 2009. godine kada su demolirali restoran u centru Praga, sukobili se sa policijom koja je na kraju privela 150 srpskih navijača, luksuzne radnje u okolini Staromnjestkog trga radije su zatvorile i spustile metalne roletne. 
 
Utakmicu kao meč visokog rizika obezbedjuje nekoliko stotina policajaca, konjička i jedinica sa psima, a takodje i helikopter.
 
Do čarki sa policijom je danas došlo kada se navijači Crvene zvezde prelazili Vltavu i čelo povorke je već došlo do Letenskog tunela a policija ih nije puštala dalje da udju u tunel, dok ne dodju svi.
 
Navijači su bacili petarde a vazduhom su na policiju letele i konzerve i flaše sa pićem. Policija je intervenisala i privela dvojicu srpskih navijača, javlja Češki radio.
 
"Delije" su nastavljale da bacaju dimne bombe i petarde i tokom prolaska kroz tunel, iako je češka policija tokom dana upozoravala da je to strogo zabranjeno, javljaju reporteri čeških medija.
 
Crvena zvezda večeras sa praškom Spartom igra revanš utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.
 

Kategorije: