Objavio Jovica Nikić 13/03/2018 - 15:09

FIFA suspenduje grčke klubove i reprezentaciju?

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) upozorila je Grčku da bi mogla da suspenduje reprezentaciju i klubove iz svih takmičenja ako nadležne institucije ne obezbede uslove za mirno odigravanje nacionalnog prvenstva.
 
Grčka vlada je na neodređeno vreme prekinula fudbalsko prvenstvo posle haosa u Solunu na utakmici između PAOK - AEK, kada je vlasnik PAOK-a Ivan Savidis ušao na teren s pištoljem za pojasom kako bi se obračunao sa sudijom koji je poništio pogodak njegovom kluba u finišu utakmice.
 
"Ukoliko se ne stvori novi zakonski okvir doći ćemo do kraja grčkog fudbala. Nećemo da  rizikujemo javni red i sigurnost. Možemo da napravimo i 'Gregzit', nije me briga. Država je odlučila da ide do kraja. Svi moraju da prihvate kazne, svi snosimo odgovornost," rekao je zamenik ministra sporta Grčke Jorgos Vasilijadis.
 
"Pozvali smo relevantne fudbalske organizacije da preuzmu odgovornost i pronađu rešenje. Borio sam se da redovni sudovi donose odluke, ali UEFA nam sve do sada to nije dozvolila."
 
U međuvremenu vlasnik PAOK-a Ivan Savidis i dalje je na slobodi, iako je napisan nalog za hapšenje. On je optužen je za ulazak na teren stadiona Tumba sa četvoricom telohranitelja.
 

Kategorije: