Objavio Jovica Nikić 15/05/2018 - 15:11

Zvanično: Manćini preuzeo Italiju

Novi selektor fudbalske reprezentacije Italije Roberto Mančini rekao je da planira razgovor s napadačem Mariom Balotelijem o povratku u nacionalni tim, u nameri da ojača ekipu koja nije uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo, prvi put posle šest decenija.
 
Baloteli nije nastupao za nacionalni tim od Svetskog prvenstva 2014. godine, ali je uvek imao dobru saradnju s Mančinijem koji ga je trenirao u Interu i Mančester sitiju.
 
 
"Baloteli je italijanski fudbaler. Svakako ćemo ga uzeti u razmatranje i pokušati da ga vratimo u reprezentaciju. On je jedan od igrača kojeg želimo da vidimo u formi kakvoj je bio na Evropskom prvenstvu 2012. godine pod selektorom Čezarom Prandelijem", rekao je Mančini na zvaničnoj promociji u Firenci.
 
 
Na Evropskom prvenstvu 2012. godine Baloteli je bio jedan od najzaslužnijih igrača na putu Italije do finala. On je postigao 13 golova na 33 nastupa za "azure", a prethodne sezone u Nici imao je zapaženu ulogu.
 
 
Mančini je sa FS Italije potpisao dvogidšnji ugovor, uz mogućnost produžetka saradnje do Svetskog prvenstva 2022. godine u Kataru. Navodno će zaradjivati dva miliona evra po sezoni, što je znatno manja zarada nego dok je do skora obavljao trenerski posao u Zenitu iz Sankt Peterburga.
 
 
"Odustao je od velikih primanja zarad ovog posla. To svedoči o njegovoj potpunoj odlučnosti i želji da preuzme reprezentaciju Italije", rekao je komesar FS Italije Roberto Fabričini.
 
 
Mančini je rekao da mu je glavni cilj osvajanje EP 2020. godine.
 
 
Ovaj 53-godišnji trener selektorsko mesto preuzeo je od Djan Pjera Venture, koji je otpušten u novembru posle neuspeha u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.
 
 
Manćini će na klupi Italije debitovati 28. maja u prijateljskoj utakmici protiv Saudijske Arabije.

Kategorije: