Objavio Bojan Đokić 11/05/2018 - 13:22

Nastasić zbog povrede definitivno ne putuje u Rusiju

Matija Nastasić neće biti deo tima koji će braniti boje Srbije na svetskom šampionatu. Selektor Mladen Krstajić uskoro će objaviti spisak od 23 fudbalera koji će putovati u Rusiju i sigurno je da se, zbog teže povrede, na spisku  zvesno je da se na njemu u neće naći ime štopera Šalkea. Ovu informaciju je za O2 potvrdio potpredsednik FSS Goran Bunjevčević.

– Što se tiče Nastasića, on nažalost neće biti u prilici da pomogne reprezentaciji. Doživeo je težu povredu. Takve stvari nas i najviše muče i brinu, šta će se dešavati pred samo SP. Vrlo je važno da naši igrači “prežive” taj period do završetka njihovih prvenstava i pripremni period jer u slučaju povreda dolazimo u situaciju da moramo da tražimo alternative i zamene, rekao je Bunjevčević u izjavi za O2 televiziju.

Povreda Branislava Ivanovića nije teže prirode i ex kapiten ‘’orlova’’  biće među putnicima za Rusiju.

– Bane je doživeo malu povredu u Rusiji, ali na svu sreću biće brzo sanirana. Imali smo razgovor s njim, selektor i ja. Lepo smo razgovarali. Nisu to lake priče. Međutim, Bane je posle tog razgovaora na najbolji mogući način opravdao poverenje svojim ponašanjem, protiv Nigerije pokazao da se vraća na svoje stare igre. Neće s njim biti nikakvih problema u vezi sa statusom u reprezentaciji, dodao je Goran Bunjevčević.

Srbija prvi meč igra protiv Kostarike (17. jun) na stadionu u Samari, nakon čega slede mečevi sa Šajcarskom (22. jun Kalinjingrad) i Brazilom (27. jun Moskva)

 

 

Kategorije: