Objavio Bojan Pavlović 17/06/2017 - 15:09

Igor Matić završio igračku karijeru

Dugogodišnji kapiten fudbalera Čukaričkog Igor Matić završio je igračku karijeru, a narednih dana biće poznato da li će dobiti neki drugi angažman u klubu sa Banovog brda.  

"Nije iznenadjenje za mene takva odluka. Razgovarao sam sa predsednikom kluba Draganom Obradovićem i došli smo do nekih kompromisnih rešenja. Konačna odluka o nekom mom daljem angažmanu u Čukaričkom biće doneta u narednih pet-šest dana. Juče sam se oprostio na treningu sa saigračima i naravno da su proradile emocije posle pet godina igre za Čukarički i 19 profesionalne karijere. Nije lako, ali idemo dalje", rekao je danas Matić (36) za sajt kluba. 

On je naveo da je pre dve godine imao ponudu da nastavi fudbalsku karijeru u ozbiljnom klubu u inostranstvu, koju je tad takodje u dogovoru sa predsednikom odbio. 

"Tad je dogovoreno i da ostanem u klubu posle igračke karijere. Imam neke želje i naravno ambicije, a videćemo koje su potrebe kluba", rekao je Matić.

Matić je u Čukarički došao jula 2012. i za poslednjih pet godina je, kako je naveo, proživeo mnogo lepih, kao i teških momenata. 

"Pamtim samo lepe. Kruna svega je osvajanje istorijskog trofeja Kupa Srbije 2014/15. Drago mi je što sam podigao taj pehar", rekao je on.

Matić je zahvalio predsedniku kluba Draganu Obradoviću, saigračima, trenerima i svim zaposlenima u klubu uz poruku da će u svakom slučaju uvek biti vatreni navijač Čukaričkog.

Igor Matić je odigrao za Čukarički 152 utakmice i postigao 31 gol.

Kategorije: