Objavio Branislav Popović 01/04/2016 - 16:53

Mojsilović: Bez napadača na Čukarički

Na konferenciji za novinare FK Jagodina pred utakmicu 28. kola Super lige Srbije Jagodina - Čukarički, govorili su Stevan Mojsilović šef stručnog štaba Jagodine i Marko Mirkailo (1998), reprezentativac Srbije u svom godištu, koji je prošao kompletnu omladinsku školu FK Jagodina a prošlu polusezonu nastupao je za filijalu Jagodine, FK "Tabane 1970" prvoplasirani tim Srpsle lige Istok. 
 
"Dočekujemo Čukarički koji je jedna jako dobra i organizovana ekipa, prepuna iskusnioh i talentovanih, perspektivnih igrača kao i puno reprezentativaca u svojim redovima a takođe, i jako dobar, stabilan i organizovan klub. Sigurno da su po igračkom sastavu, po mom mišljenju među prve tri ekipe u Srbiji. Mi ih dočekujemo u situaciji kada imamo jako puno problema u sastavu tima. Desetorica igrača sutra, kako stvari stoje neće moći da igraju. Marić, Knežević i Stojimirović imaju kartone, a povređeni su možda i najperspektiviji mladi golman u Srbiji Đorđe Nikolić, ne može da računa još uvek ni na Cvetković Ivana, koji je jako dobro radio ali koji zbog kazne ne može još uvek da igra. Na Cvetkovića nažalost najverovatnije nećemo moći da računamo do kraja prvenstva. Kozubaev dolazi prekosutra jer je otišao da igra za reprezentaciju Kirgistana. 
 
 
Znate od kada sam došao da sam promovisao sistem 4-3-3, sa tri napadača, a mi sutra nećemo imati niti jednog od te trojice napadača.  Uroš Nikolić nije igrao zbog kartona a i povređen je i stalno im a problema sa tetivom, na lečenju u Beogradu je i Mile Savković za koga su prognoze dve, tri nedelje da neće moći da zaigra. Drugi dan po dolasku u Bečaj sa mini priprema smo morali da vratimo Jevtića, koji je bio na ivici upale pluća, tako da nemamo. Martinović je bio u startnoj postavi protiv OFK Beograda, ali on tada se muči i tek je počeo da trenira i videćemo koliko će moći i da li će moći, i za n jega ćemo videti danas na treningu. 
 
 
Kada se sve ovo sabere za nas je ogroman broj od deset igrača neće moći da zaigra sutra. Pitanje je samo Martinović i Jevtić koliko mogu, ali svakako neće biti u startoj postavi. Situacija je jako teška i Čukarički je apsolutni favorit sutra. Sa druge strane ne bi smo se bavili fudbalom, ne bi smo uopšte išli tako kroz život i karijeru kad ne bi smo očekivali da oni koji igraju daju sutra svoj maksimum, u taktičkoj disciplini u trci u borbenosti i da samo na utakmici rade onako kako rade na treninzima. Moram i dužan sam da ih pohvalim jer rade jako dobro na treninzima i očekujem da ekipa koja sutra izađe da svoj maksimum u svakom pogledu i da u toj situaciji onda možemo da napravimo dobar rezultat, a za nas je dobar rezultat pobeda, pa sad u nekoj situaciji i nerešeno, bez obzira na ovaj hendikep koji imamo. Sa druge strane to je prilika za mlade igrače kojih će sutra svakako biti u prvih jedanaest. Uz ove koji su već igrali imaće priliu da se nametnu, i da iskoriste tu nesrećnu situaciju sa povredama, a opet da se nametnu jer su svi licencirani igrači Jagodine. Sa tim u vezi priključio sam na pripremama u Bečeju Marka Mirkaila, koji je tamo trenirao sa nama pa sam mu dao i traku i ukazao mu počast u prijateljskoj utakmici protiv Vojvodine i kako i sami kažete da je on i najmlađi kapitenu u istoriji Jagodine. Drago mi je zbog toga, opravdao je moje poverenje, opravdao je i to što sam mu dao teret da može da nosi kapitenku traku protiv jedne Vojvodine, bez obzira na to što je bila jedna kontrolna utakmica.  Marko Mirakailo će sutra, "Bože zdravlja" i debitovati za Jagodinu. To je jedan svojevrsan poziv i nagrada za mlade igrače iz omladinske škole Jagodine. Poziv i putokaz da ti mladi igrači imaju prostora ovde. Marko će debitovati zbog toga što jako dobro radi, što imam poverenje u mlade igrače i ne samo zbog ove situacioje u kojoj se nalazimo. Zato se nadam da će i taj njegov debi biti uspešan u svakom pogkledu" - rekao je Stevan Mojsilović šef stručnog štaba     
Potom se novinarima obratio i novi prvotimac Jagodine Marko Mirkailo: "Kao što je šef kaže puno starijih igrača je povređeno i imaju kartone. Sutra počinjemo sa dosta mladih igrača. Nadam se da ćemo opravdati to poverenje koje šef ima u nas, i na teren izlazimo da uzmemo ta tri boda. Čukarički je u gornjem delu tabele, a mi se borimo za opstanak i zato se nadam sutra pobedi" 
 
 
Utakmica na Gradskom stadionu Jagodina - Čukarički počinje u 18 časova.

Kategorije: