Objavio Bojan Đokić 12/01/2015 - 16:39

Počele pripreme na ‘Čika Dači’

Posle mesec dana pauze, danas su se u svlačionici na stadionu ’Čika Dača’ ponovo mogli čuti žamor i graja. Održana je prozivka igrača, nakon koje je odrađen i prvi trening, kao početak priprema za nastavak prvenstva. Najpre su se igračima obratili članovi Upavnog odbora – predsednik Skupštine grada Kragujevca Milan Urošević, Radiša Urošević, kao i pomoćnik gradonačelnika za sport Nikola Urošević, a zatim i struči štab, na čelu sa šefom Neškom Milovanovićem.
Milan Urošević istakao je da, i pored jako teške situacije, FK ’Radnički 1923’ nastoji da u predstojećem periodu popravi kako finansijsku, tako i situaciju na tabeli Jelen Super lige. Napomenuo je da se zaposlenima i igračima duguju tri neto zarade i da se radi na tome da se u skorijem roku to reguliše.
Neško Milovanović, po prirodi optimista, veruje da će se finansijska situacija u klubu uskoro popraviti, a ističe da će on, sa svojim saradnicima, raditi na poboljšanju kvaliteta igre ekipe, za koju se nada da će uspeti da u prolećnom delu prvenstva sačuva superligaški status.
’Čeka nas težak posao. Što se tiče finansijske situacije, imamo čvrsta obećanja ljudi iz kluba da se radi na tome da se sve reguliše. Sve strukture kluba sada su skoncentrisane na pripremni period i na prvu utakmicu u nastavku prvenstva, kada nam dolazi Spartak iz Subotice. Danas počinjemo pripreme. U planu intenzivni treninzi i prijateljske utakmice, od kojih je prva 18. januara, protiv ekipe Sušice, na sušičkom stadionu. O ostalim utakmicama, naknadno ćemo obavestiti javnost. Kroz nekoliko dana znaćemo da li ćemo deo priprema odraditi van Kragujevca. Ukoliko se odluči da će tako biti, odlazimo put Bugarske, u Sandanski.’ – rekao je Neško Milovanović.
Današnjoj prozivci odazvali su se igači koji su pod ugovorom, kao i mlade snage iz pogona kadeta i omladinaca, a pojavili su se i igrači iz kragujevačkog srpskoligaša,FK ’Pobeda’ iz Beloševca.
Evo spiska igrača:
Trifunović, Vesić, Kostić, Čonka, Ćulum, Janković, Krneta, Vidić, Jović, Miljuš, Rosić, Rnić, Terzić, Tiodorović, Stević, Milovanović, Šimunović, Kovačević N., Andrić, Vidović, Jašić, Bubanja, Bonsu, omladinci Lukić, Urošević, Nedeljković, Nikolić, Gavrović, Vilotijević, kadeti Goljović, Veselinović i Perović, zatim Sotirović, Keljević, Kostić Stefan, Miljuš Bojan, Petrović Lazar, Popović Lazar, Ivan Živanović i Nikola Jotović.

Kategorije: