Objavio Vladislav Popović 05/12/2015 - 14:18

Predstavljena budućnost Čukaričkog (VIDEO)

Po završetku priče o sutrašnoj utakmici na konferenciji za štampu se govorili i o budućnosti Čukaričkog. Naime, petorica mladih momaka nedavno su potpisali profesionalne ugovore, svi na tri godine. Reč je o igračima rođenim 1998. godine. 

 

To su Zehrudin Mehmedović (vezni igrač), Sava Radić (odbrambeni igrač), Erhan Mašović (vezni igrač), Nemanja Milojević (vezni igrač) i Marko Šarić (vezni igrač). 
 
- To su biseri generacije i najtalentovanija deca. Pored toga što su mlađi godinu dana, igraju standardno i nosioci su omladinskog tima koji u ovom trenutku jako dobro igra i ima odličnu poziciju na tabeli. Nadam se da će ovakvih primera biti još više. Važno je da se zna da su to momci koji su pametni i bistri, da dolaze iz fantastičnih porodica. To su neki osnovni kriterijumi kod selekcije naših igrača pored fudbalskog potencijala - rekao je direktor omladinske škole Milan Lešnjak. 
 
 
- Sjajna slika. Da su ti momci tu, pored još nekoliko njih koji čekaju na ugovor. Presrećan sam. Svi su reprezentativci. Prošli su kroz jedan period u njihovom odrastanju bez nekih velikih problema. Iako su mlađi omladinci, a ne stariji, oni su već bili u karantinu sa prvom timom i znaju kako to izgleda. Prvotimci su ih dobro prihvatili i to je za mene mnogo važno. Uvek igrači najbolje prepoznaju kvalitet mlađih momaka kada su sa njima na terenu. Neko će pre iskoristiti šansu, neko kasnije, ali sam siguran da će svi postati dobri igrači. Ne samo Čukaričkog, nego će u jednom momentu biti i vrednost srpskog fudbala. Teško smo ih dovodili pre tri godine, sada sve ide lakše. Generalno, po pitanju omladinske škole prvo treba da se zahvalimo predsedniku kluba Draganu Obradoviću koji nije pitao šta je potrebno da ih dovedemo, a onda i mnogima drugima koji su ih preporučili, trenirali. Želim im mnogo sreće, uvek će među 18 biti jedan ili dvojica. Da nije sada rezultatski toliko napeto, sigurno da bi više igrali - rekao je Popović. 
 
Inače, omladinci Čukaričkog sutra od 12 časova na BASK-u igraju zaostalu utakmicu 15. kola i to protiv Crvene zvezde. U slučaju pobede, završiće polusezonu na prvom mestu.

 

Kategorije: