Objavio Jovica Nikić 13/08/2018 - 18:09

FK Jagodina u najnižem rangu

FK Jagodina nije ugašen, ali će svoje bivstvovanje nastaviti u petoj, tačnije gradskoj ligi.

Jagodina je zbog finansijskih poteškoća i nemogućnosti da registruje igrače, istupila iz Treće lige Istok, a umesto nje će igrati Tabane, od skora pod punim imenom FK Tabane-Jagodina.

– Morali smo u najniži rang, jednostavno, dugove smo prebacivali iz sezonu u sezonu, poslednje tri godine nismo mogli da registrujemo nove igrače. Oni bolji su odlazili i došli smo do situacije da ne možemo da igramo Treću ligu. I odmah da demistikujem glasine, klub Jagodina i dalje postoji, ja sam predsednik, igraćemo gradsku ligu sa našom decom i tražiti dalje rešenja, rekao je za Novosti predsednik ćurana Goran Milanović.

Dugovi Jagodine su oko million evra, zahvaljujući određenim kamatama. Takođe, Milanović je naglasio da klub očekuje priliv određenih sredstava za transfere pojedinih igrača.

– Račun je blokiran, ko želi da vidi koliko smo u minusu, neka ide na APR, a svi kojima dugujemo neka se naplaćuju kad na račun budu legla sredstva. Mi imamo igrače od kojih očekujemo priliv sredstava od trening kompenzacije i solidarnosti kao što su Pešić, Filipović, Uroš Nikolić, Rajković i mnogi drugi.

Milanović je na kraju istakao da neće odustati od borbe da klub vrati na staze uspeha.

– Došao sam u Jagodinu 2006. kad je bila u Trećoj ligi, napravili smo lep projekat, osvojili Kup, igrali Evropu i pali na dno. Nisam čovek koji odustaje, ako se promeni zakon i dođe do privatizacije, učinićemo sve da izgradimo klub tako da bude bolji nego što je bio. Jer, iskreno, taj dug koji imamo je mali za ozbiljnog ulagača. Meni je žao što smo došli dovde, ali smo živi. Ugasili se nismo. I ako se stvore uslovi, vratićemo se, dodao je prvi čovek Jagodine.

Kategorije: