Objavio Jovica Nikić 10/09/2018 - 19:13

Marko Simonović istakao je važnost predstojećih utakmica

Srpski košarkaški reprezentativac Marko Simonović istakao je važnost predstojećih utakmica protiv Grčke i Estonije u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo naredne godine.

Naša selekcija se priprema za polazak na Krit gde ,,orlove” očekuje derbi meč ove kvalifikacione grupe protiv Grčke.

I pored odustajanja nekoliko bitnih igrača, tim Aleksandra Đorđevića je dovoljno jak da odgovori svakom izazovu, o čemu svedoči i Marko Simonović.

– Mi svi sada kukamo na te prozore i to sigurno jeste tema za kukanje. Ali, ne možemo non-stop da se bavimo time. Naše je da igramo, da damo maksimum i da probamo da dobijemo utakmice koje su pred nama. Veoma smo motivisani i želimo da pobedimo Grčku i Estoniju. To bi nam širom otvorilo vrata Svetskog prvenstva, što je mnogo važno pogotovo kada znamo da u preostala dva prozora

ponovo nećemo da računamo na igrače iz NBA i Evrolige. To kod nas izazova još veći motiv i koncentraciju – rekao je Simonović, a preneo ,,Sportski žurnal”.

Iako su gotovo obezbedili plasman na Mundobasket, Grci su u nekoliko navrata poručili da žele da pobede Srbiju – vicešampiona Evrope i sveta.

– Svi se oštre i žele da dobiju najboljeg. Pa tako i kada igraju protiv Srbije svi pumpaju atmosferu. Nama nedostaje još par igrača da budemo u najjačem sastavu. Ali, Bože moj i ovo je odlična ekipa i idemo put Krita da pobedimo. Oni spremaju svoje, mi naše, pa ćemo videti kako će to na kraju izgledati – kazao je Simonović.

U grupi ,,L” tabelu predvode Nemačka i Grčka sa po 12 poena, Srbija ima 10, Izrael devet, dok Gruzija i Estonija na začelju imaju po osam.

 

Kategorije: