Objavio Bojan Đokić 16/07/2017 - 16:53

Srpkinje prve pred turnir u Hong Kongu

Odbojkašice Srbije pobedom su okončale nastup u japanskom Sendaiju. U posleddnjem trećem kolu drugog vikenda Gran Prija, naša selekcija je savladala  Tajland sa 3:1 u setovima (25:17, 23:25, 25:16, 25:19)

Izabranice Zorana Terzića su odlično počele meč, a zatim dozvolile borbenim i upornim Tajlanđakama da izjednače. Ipak, u trećem i četvrtom setu Srbija je potvrdila da je kvalitetnija ekipa, slavila nakon 96 minuta igre,  pa će u Hong Kong otputovati sa prvog mesta ukupne tabele Gran Prija.

Srbiju su predvodile Brankica Mihajlović sa 20 poena i Stefana Veljković sa 15, dok je 12 poena postigla Jovana Stevanović.

U ekipi Tajlanda najefikasnija je bila Ajčaraporn Kongjot sa 13 poena.

Ekipa Zorana Terzića je pobedila na turniru u Sendaiju i sa ukupno pet pobeda i jednim porazom ide na treći turnir, koji će se održati u Hong Kongu.

Srbija će u sklopu trećeg vikenda na Gran priju, od 21. do 23. jula, igrati u Grupi G u Hong Kongu sa Rusijom, Japanom i Kinom.

Završni turnir održaće se od 2. do 6. avgusta u Nandjingu, u Kini. Osim domaćina, na turniru će učestvovati pet najuspešnijih ekipa sa jedinstvene tabele posle odigrana tri vikenda na Gran priju.

Kategorije: