Objavio Bojan Pavlović 02/01/2018 - 21:12

Arunovićeva i Mikec najbolji strelci Srbije u 2017.

Zorana Arunović i Damir Mikec izabrani su za najbolje strelce Srbije u 2017, dok je za najuspešnijeg trenera prošle godine proglašen Dragan Donević, saopštio je danas Streljački savez Srbije.

Arunovićeva, koja je tokom poslednjeg prelaznog roka prešla iz Crvene zvezde u Olimpik 011, na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem osvojila je zlatnu medalju pištoljem. 

Ona je, pritom, postigla svetski rekord finala 246,9 krugova, rezultat koji verovatno još dugo neće biti nadmašen. Primera radi, njeno ostvarenje iz Maribora je za više od pet krugova bolje od svetskog rekorda u muškoj konkurenciji koji drži Japanac Tamajuki Macuda (241,8).

Damir Mikec (Policajac), takodje strelac pištoljem, bio je drugi je na EP vazdušnim oružjem u Mariboru, a srebrom se okitio i na EP malokalibarskim oružjem u Bakuu.

Arunovićeva i Mikec su prošle godine zajedno stigli do titule šampiona Evrope. U Mariboru su odbranili zlatnu medalju u miksu vazdušnim pištoljem.

Oboje su imali uspeha i na finalu Svetskog kupa u Nju Delhiju. Mikec je osvojio zlato i veliki Kristalni globus za trijumf malokalibarskim pištoljem, a Arunovićeva je "pogodila" bronzu malokalibarskim pištoljem. 

Najbolji strelci prošle godine su na evropskim šampionatima osvajali odličja i u ekipnoj konkurenciji. Muški tim Srbije (u kome su uz Mikeca gadjali Dimitrije Grgić i Duško Petrov) je malokalibarskim pištoljem stigao do evropskog zlata, a vazdušnim do bronze. Ženska ekipa (Zorana Arunović, Bobana Veličković, Jasmina Milovanović) okitila se šampionskom krunom na EP vazdušnim oružjem.

Dragan Donević iz Partizana, od prošle nedelje šef stručnog štaba reprezentacije, zvanje najuspešnijeg trenera je poneo, pre svega, zbog rezultata postignutih kao učitelj Andree Arsović.

Priznanje za najbolji klub dobio je kragujevački "Čika Mata", čiji strelci su na ovogodišnjim prvenstvima države i finalnim turnirima Kupa Srbije osvojili mnogo pojedinačnih i ekipnih medalja, a  imali su i uspeha i na medjunarodnoj sceni.

Priznanja najboljima u 2017. godini biće uručena 23. januara.