Objavio Bojan Pavlović 11/07/2014 - 21:31

Pet srpskih čamaca u polufinalu Svetskog kupa u Lucernu

LUCERN - Prvog dana takmičenja na Svetskom kupu u veslanju plasman u polufinale izborilo je pet posada reprezentacije Srbije.

U borbi za finale u subotu će se nadmetati dubl skul Marko Marjanović/Aleksandar Filipović, dvojci bez kormilara Dušan Bogičević/Veselin Savić, odnosno Miloš Vasić/Nenad Beđik, skif za lake veslače Miloš Stanojević i ženski skif Ivana Filipović.

Marjanović i Filipović direktno su prošli u finale dubl skula rezultatom 6:31,62 minuta, Beđik i Vasić odveslali su četvrtfinalnu trku za 6:42,42, a Bogičević i Savić za 6:46,94.

Stanojević je s vremenom 7:23,94 trijumfovao u svojoj grupi repesaža skifa za lake veslače, dok je Ivana Filipović bila druga u repesažu skifa rezultatom 7:52,39.

U istoj trci Iva Obradović je s vremenom 8:16,18 bila šesta, pa će u subotu veslati u D finalu.
"Imali smo dosta dobar dan na početku takmičenja u Lucernu i nedostajao je plasman Ive Obradović da bismo imali maksimalan učinak. Osim samog plasmana, raduju i dobri rezultati naših čamaca. Oba dvojca bez kormilara bili su na visokom novou dok je dubl skul u kvalifikacijama imao jednu od najboljih trka otkako su Marjanović i Filipović u ovom čamcu", prokomentarisao je učinak srpskog tima član selektorske komisije Nebojša Ilić.

TANJUG

Kategorije: