Objavio Jovica Nikić 03/09/2018 - 17:55

Dejvis kup reprezentacija Srbije bez Đokovića na Indiju

Selektor Dejvis kup tima Srbije Nenad Zimonjić prijavio je igrače za meč plej-ofa Dejvis kupa za popunu Svetske grupe 2019. protiv Indije, koji se održava od 14. do 16. septembra u Kraljevu.

Srbija će opstanak u Svetskoj grupi pokušati da obezbedi bez svog najboljeg igrača Novaka Đokovića.

Zimonjić je za ovaj meč prijavio sledeće igrače: Filip Krajinović, Dušan Lajović, Laslo Đere, Nikola Milojević i Peđa Krstin. Selektor ima pravo promene tima (dva igrača) sve do sat vremena pre oficijalnog žreba koji je zakazan za 13. septembar.

– U ovom momentu ovo je najjači mogući sastav koji smo mogli da imamo. Najvažnije je da se naši igrači adaptiraju na šljaku što pre, imali su dosta napornu sezonu na betonu, nisu imali problema sa povredama i to su najvažnije stvari što se nas tiče. Smatram da smo definitivno u singlu u prednosti u odnosnu na igrače Indije. Daleko od toga da treba potceniti nekoga koje u prvih 100 na svetu ili oko 110 mesta. To su igrači koji mogu da iznenade svakoga, oni su definitivno favoriti u dublu, ali mislim da imamo dovoljno jak tim i očekujem da ćemo uspeti da obezbedimo plasman u Svetsku grupu za 2019 – rekao je Nenad Zimonjić.

Kategorije: