Objavio Jovica Nikić 10/04/2018 - 14:35

Srbija protiv Indije za opstanak u Svetskoj grupi

U borbi za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa Srbija će od 14. do 16. septembra dočekati Indiju, odlučeno je žrebom u Londonu.
 
 
Poslednji meč sa Indijcima naš tim je odigrao u plej ofu za opstanak u Svetskoj grupi septembra 2014. u Bangaloru kada smo pobedili 3:2, a odlučujući  poen našoj zemlji doneo je Filip Krajinović. 
 
„Lepo je da ćemo igrati kod kuće. Već dva puta smo imali priliku da igramo protiv Indije, 2011. u Novom Sadu i 2014. u Bangaloru, oba puta je bilo vrlo neizvesno. Imaju možda sada najjači tim što se tiče singla, Juki Bambri je njihov broj 1 i trenutno ima najbolji plasman u karijeri (105. na ATP listi), takođe i Ramkumar Ramanatan, manje poznati igrači široj javnosti, ali to su igrači oko 100 mesta na ATP listi što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Imaju dubl koji je uvek izuzetno jak koji čine standardni reprezentativci - Bopana i Paes, tako da nadam se da ćemo mi učestvovati u najjačem sastavu, da će svi biti spremni i u tom slučaju mislim da je lepa šansa da se ostvari treća pobeda nad Indijom i da se se obezbedi plasman u Svetsku grupu. Igraće se kod kuće što je sjajna stvar za našu publiku da opet ima priliku da uživo gleda vrhunski tenis i naše reprezentativce. Najverovatnije ćemo igrati na šljaci, na podlozi koja nama najviše odgovara, a na kojoj su Indijci najslabiji. Treba pomenuti da su Indijci uspeli da preokrenu meč prošlog vikenda protiv reprezentacije Kine u kome su gubili 0:2 i na kraju došli do pobede 3:2, gde je glavni, poslednji poen osvojio Prajneš Gunesvaran koga stvarno ne poznajem. Radi se o igračima koji ili studiraju u Americi ili su dobri igrači i svakako ih ne treba potcenjivati, ali mislim da smo mi favoriti u ovom susretu“ – zaključio je selektor Dejvis kup tima Srbije Nenad Zimonjić.  

Kategorije: 

Komentari

atlija milorad (56)

Kome je palo na pamet delenje bodova ma to je bezobrazno i nemoralno
0793067747